mtm

Minősített Tehetséggondozó Műhelyek – szakképzés II.

Az MTM olyan nevelési-oktatási intézmény, amely kiemelten tehetséges tanulók gondozását támogató szakmai csoporttal („tehetséggondozó szakmai csoport”) és programmal rendelkezik. Folytatjuk az MTM-címmel rendelekző szakképző intézmények bemutatását.

Az MTM intézményekről A Minősített Tehetséggondozó Műhelyek tapasztalatai és eredményei (2016–2021) kiadványból tájékozódhat, a kiemelések forrása a kiadvány.

Váci Szakképzési Centrum Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium bemutatkozása:

“A Boronkay története Vácon több, mint 70 évvel ezelőtt kezdődött, nevét pedig az iskola egykori mérnök-tanáráról, Boronkay Györgyről kapta. Ars poeticaja: „A tudás hatalom”. Az évek során tanáraink tehetséggondozó munkájának és diákjaink teljesítményének eredményeként az iskola tehetséggondozó műhellyé, és ország egyik legsikeresebb középiskolájává vált. Iskolánk az első körben akkreditált kiváló Tehetségpont az országban, és időközben a Minősített Tehetséggondozó Műhely címet is elnyertük. Tehetségpontként és MTM-ként az egyik fő célunk hálózatosodás elősegítése. Szervezzünk bármilyen előadást a Boronkayban, a környező általános iskolák, középiskolák diákjait mindig meghívjuk, szeretettel látjuk. Jó kapcsolatot ápolunk az egyetemekkel is, együttműködési megállapodást kötöttünk több felsőoktatási intézménnyel. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Óbudai Egyetem és a Semmelweis Egyetem tehetségforrás-iskolája vagyunk.”

Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Technikum útja a kiváló cím elnyeréséig:

“Intézményünk elsők között csatlakozott a Tehetségpont-hálózathoz matematikai-logikai, nyelvi, értékközvetítő és képességfejlesztő céllal. Mindig fontos feladatnak tartottuk hátrányos régióhoz tartozásunk kompenzációját, a tehetségek felkutatását és támogató fejlesztését. Kiemelkedő versenyeredményekre, szorgalmas és munkájukat szerető kollégákra építve pályáztuk meg a tehetségponttá válás lehetőséget. 2013-ban Akkreditált Kiváló Tehetségpont lettünk, amit azóta is folyamatosan viselünk, 2017 óta pedig az MTM cím birtokosai vagyunk.”

Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény “tehetséggondozó tevékenységében különösen fontos szerepet kap a kettős különlegességű – gyakran hátrányos helyzetű – tehetségek felkutatása és fejlesztése. Vallja, hogy a tehetséggondozás a hátránykompenzáció eszköze. Tehetséges sportolóik számos alkalommal állhattak világversenyek, paralimpiák dobogóin Szentpétervártól Sydney-ig.”

A Minősített Tehetséggondozó Műhelyek tapasztalatai és eredményei

kiadvány letöltése

Minősített Tehetséggondozó Műhelyek – szakképzés I. →

Újabb szakképző intézményt nyerte el az MTM-címet →

Hozzászólás nem lehetséges