Jó gyakorlat

Zenei Műhely

Program típusaEgyéni fejlesztés / Csoportos fejlesztés / Verseny
Tehetségterület  logikai-matematikai / verbális/ interperszonális / intraperszonális / zenei / téri-vizuális / testi-kinesztetikus / természeti / szakmai
Tehetséggondozás területetehetségazonosítás / tehetségfejlesztés / tehetséggondozás / tehetségtanácsadás / tehetségmenedzsment
Program rövid leírása  Olyan komplex program, amely lehetőséget biztosít az iskola alapvető profiljától eltérő szakágak (zenei és képzőművészeti) tehetségeinek, tehetségígéreteinek tudatos felkutatására, beazonosítására, ismereteinek gazdagítására, a zenei tehetség kibontakoztatására, más művészetekkel való kapcsolat megtapasztalására. Egyik cél lehetőséget biztosítani arra, hogy az egyébként más területeken erősséget mutató  diákok kisebb-nagyobb zenei csoportosulásokat, közösséget alkotva megmutathassák magukat és szabadon kísérletezhessenek segítőikkel szorosan összekapcsolva a zenei és képzőművészeti-vizuális művészeti ágakat. A zene általi érzékenyítést, a különböző műfajok stílusok megismerését mindvégig szem előtt tartva. Kísérletezés, az alkotás örömének, folyamatának megtapasztalása kíséri a munkafolyamatokat.
Performance – a zene hatására megszülető absztrakt képzőművészeti alkotást. A diákok szabadon teret engedhetnek kreativitásuknak, kedvtelésből és örömmel végzett tevékenység valósulhat meg. A zene hangulatára való nonfiguratív festmény készítése egy nagy méretű vászonra (kb. 5 méter hosszú) akvarell festékkel, különböző eszközökkel (szivacs, ecset, emberi kéz) valósul meg, az elkészült alkotás az iskola aulájában kiállításra kerül.
Várható eredményekA program során elsősorban az énekes hangképzés, ritmusfejlesztés, kamarazenei illetve zenekari és egyéb zenei készségek, IKT és zeneinformatikai készségek fejlődése várható. A társas, szociális érzékenység, önismereti (kompetencia) fejlődése is várható eredmény. Az iskola közössége és a tágabb környezete élvezheti a műhely munkájának eredményeit.
Bemutatóanyag, szakmai segédanyaghttps://iskola.nejanet.hu/
Forráshttps://iskola.nejanet.hu/
Intézmény neveNeumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium
Intézmény címe3300 Eger, Rákóczi út 48.
E-mail elérhetőségneumann”kukac”nejanet.hu
Telefonszám(36) 536-070
Honlapwww.nejanet.hu

Hozzászólás nem lehetséges