Jó gyakorlat

„Maximális fordulatszámon avagy logisztika és menedzsment a digitalizáció világában” tehetségműhely

Program típusaEgyéni fejlesztés / Csoportos fejlesztés / Verseny
Tehetségterület  logikai-matematikai / verbális/ interperszonális / intraperszonális / zenei / téri-vizuális / testi-kinesztetikus / természeti / szakmai
Tehetséggondozás területetehetségazonosítás / tehetségfejlesztés / tehetséggondozás / tehetségtanácsadás / tehetségmenedzsment
Program rövid leírása  A projektünk célja a kiválasztott tanulók kompetenciáinak, foglalkoztathatóságának növelése, érvényesülésük támogatása a logisztika és a menedzsment területén.
A logisztika és a menedzsment területén egyre nagyobb igény van jól felkészült szakemberekre. Az oktatás során a szakmai ismereteken túl figyelmet kell fordítani az ún soft skills (puha képességek) fejlesztésére is (komplex gondolkodásmód, fejlett kommunikációs készségek, együttműködés), hogy a tanulók helyt tudjanak majd állni a későbbiekben a munka világában. Nagyon sokrétű az a kompetenciahalmaz, amivel a mai logisztikusoknak és vállalkozási ügyintézőknek rendelkezniük kell.
A tehetséggondozó program számos élményt és modern munkaformát kínált a tanulók számára. A tudást az együtt végzett csapatmunka során szerezhetik meg. Célok elérését segítik a valós helyzetekben megvalósult szakmai együttműködések. A program során 2 napos tanulmányúton valósult meg: győri Audi gyár és a Mobilis interaktív kiállítás. Az Audi gyárban lehetőség volt betekinteni egy világszínvonalú nagyvállalat bonyolult, napi működésébe, megtapasztalhatóvá vált, hogy mit jelent a logisztika és vállalat irányítás hazánk egyik legnagyobb gyárában. A Mobilisben pedig műszaki, és fizikai ismereteket szereztek a tanulók, autó és motor modelleket próbálhattak ki, valamint izgalmas logikai játékokkal játszhattunk. A tanulmányi kiránduláson szerzett hasznos és új információinkat felhasználásra került egy gazdasági társasjáték készítéséhez.
Várható eredményekEz a program egy remek lehetőség a tanulók szakmai elmélyülésre, önálló feladattervezésre, csapatmunkára.
A tanulók a foglalkozások alatt felismerik a digitális kompetencia jelentőségét mind a hétköznapi mind pedig a munka
világában, amely további egyéni fejlesztési célokat, igényeket fogalmazhat meg számukra. Az egész program a
fenntarthatóságra és minőségre való törekvésre készíti fel a tanulókat.
Bemutatóanyag, szakmai segédanyag
Forráshttps://zala-kozgazd.cms.intezmeny.edir.hu/uploads/KNI_20_Beszamolo_e7674305f0.pdf
Intézmény neveZalaegerszegi SZC
Keszthelyi Közgazdasági Technikum
Intézmény címe8360 Keszthely, Rózsa u. 12
E-mail elérhetőségtitkarsag@kozgazd.hu
Telefonszám+36 83 312 030
Honlaphttps://kozgazd.hu/

Hozzászólás nem lehetséges