tehetseg_sztst

Felhívás: Tehetségpont-alakítás segítése

A Szakképzési Tehetségsegítő Tanács kiemelt célnak tekinti, hogy a kedvezményezett, fejlesztendő és komplex programmal fejlesztendő járásokban működő szakképzési intézmények Tehetségpont-alakítását segítse.

A kedvezményezett, fejlesztendő és komplex programmal fejlesztendő járásokban működő szakképzési intézmények jelezhetik Tehetségpont-alakításra vonatkozó igényüket. A felhívásra jelentkező intézményekkel a Szakképzési Tehetségsegítő Tanács szaktanácsadója felveszi a kapcsolatot, majd online tanácsadás formájában kerül sor a Tehetségpont-alakítás folyamatkísérésére, az intézményi tehetségkoncepció kidolgozására.

A támogatási folyamatba beválasztott intézményekkel a kapcsolatfelvételt követően a közös munka lépései:

Előzetes egyeztetés, helyzetelemzés: Az SZTST szaktanácsadója megismeri az intézmény szabályozó dokumentumait, egyeztet az intézményvezetővel, intézményi helyzetértékelést végez.

Célok és szervezeti keretek meghatározása: A tehetséggondozó tevékenység iránt elkötelezett intézményeknek szaktanácsadóink a célok meghatározásában és a szervezeti keretek létrehozásában nyújtanak szakmai segítséget (tehetségpont koordinátor kijelölése, tehetséggondozó munkaközösség létrehozása, feladatterv kialakítása).

Intézményi tehetségkoncepció kialakítása: Az intézményi tehetségkoncepció kialakítása a tevékenységi kör, célcsoport, és hatókör figyelembevételével, az intézmény számára legalkalmasabb tehetségmodell kiválasztása, tehetségterületek felmérése, kiválasztása, tehetséggondozó tevékenység kereteinek kialakítása. Tehetséggondozóprogramterv elkészítése.

Tehetségpont-regisztráció: Az intézményi tehetségkoncepció alapján elkészül a Tehetségpont-alakítás dokumentuma, a szaktanácsadó folyamatkíséréssel segíti a regsiztráció folyamatát.

Amennyiben az Önök intézménye is Tehetségpont-működésére kíván jogosultságot szerezni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, szaktanácsadóink hamarosan keresni fogják!

Üzenet küldése Tehetségpont-alakítás témában:

    Az adatkezelési irányelveket megismertem, elfogadom.

    Hozzászólás nem lehetséges