pincer

Felfedezettjeink 2023

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács (NTT) évek óta nagy érdeklődés mellett hirdeti meg „Felfedezettjeink” pályázatot, jelen felhívásukkal a 2021-es, illetve 2022-es év folyamán kimagasló teljesítményt mutató fiatalokat keresik.

Pályázatok benyújtása: 2022. 11. 30. – 2023. 01. 16. között online pályázói adatbázison keresztül.

Pályázatot nyújthatnak be a hazai és határon túli tehetségpontok, Tehetségsegítő Tanácsok és a Matehetsz vagy NTT tagszervezetei által felfedezett, 6 évesnél nem fiatalabb és 20 évnél nem idősebb (köznevelésben tanuló), kiemelkedően tehetséges fiatalok bemutatásával.

A szakképzésben tanuló fiatalok számára is nyitott a pályázati lehetőség!


Egy pályázó intézmény legfeljebb kettő fiatal pályázati anyagát nyújthatja be (külön-külön, tehát minden egyes fiatal bemutatása önálló pályaműnek minősül).

  • Fődíj: 150 000 Ft ösztöndíj támogatás
  • Különdíj: 50 000 Ft ösztöndíj támogatás

A felhívásra beérkező pályaművek közül a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács a felkért szakmai zsűri mérlegelése alapján várhatóan 2 fődíjat és több különdíjat ad.

Az elnyert összeget a fiatal további szakmai fejlődésére kell fordítani, amiről 2023 őszén szakmai beszámolót kell benyújtani. 

A korábbi Felfedezettjeink pályázatok díjazottjai

A pályázati anyagnak tartalmaznia kell:

  • A kitöltött pályázati adatlapot;
  • A tehetségpont, Tehetségsegítő Tanács, a Matehetsz, illetve NTT tagszervezet képviselőjének ajánlását (az intézmény vagy szervezet vezetőjének aláírásával, pdf dokumentum formájában– online csatolva);
  • A fiatal tehetségről készült jó minőségű fotót, melynek közléséhez az érintett tanuló (illetve törvényes képviselője) hozzájárult (jpg formátumban, max. 1 MB méretben);
  • A bemutatott fiatal által aláírt, beszkennelt adatkezelési nyilatkozatát.

A pályázatok benyújtásának módja és határideje:
A pályaműveket a Matehetsz online pályázati rendszerében lehet benyújtani 2022. november 30. és 2023. január 16. között.

Cimkék:

Hozzászólás nem lehetséges